top of page
Invisible lives (EN).jpg
onzichtbare levens.jpg

Invisible lives. HIV on the fringes of society (Lannoo Publishers) is a plea to break the taboo surrounding HIV and AIDS in stigmatised risk groups. It contains a unique series of reports from around world accompanied by intimate and powerful pictures and is released in the run-up to AIDS2018. The book will be on sale for € 34,99 including shipping. A contribution to the shipping costs is highly appreciated as this is a non-profit project.

The book is 210 x 260 mm and contains approximately 256 pages in a flexibound binding in four-color print. The nurcode is 740.

ISBN-139789401453318 (NL)

ISBN- 978 94 014 5332 5 (EN)

Order here:

Invisible Lives - (EN)

Onzichtbare levens - (NL)

Slagschaduw.jpg

Na een geschiedenis van bijna tweehonderd jaar slavernij en honderdvijftig jaar kolonisatie is Curacao per 10 oktober 2010 een nieuw land met een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. 'Hoe kijkt de Curacaose gemeenschap zelf tegen de doorwerking van slavernij en kolonisatie aan?' is de vraag die de auteur aan 38 Curacaoenaars - van antropologe tot scholier, van oud-ministerpresident tot kunstenaar - stelt. De auteur is journaliste, schreef voor onder meer Opzij en Trouw en publiceerde interviewbundels als 'Van oude mensen' (1996) en 'Waar hoor je bij' (2005). Het beeldmateriaal van fotograaf A. Backer - een zestigtal karakteristieke kleurenfoto's van Curacao en bewoners - versterkt het persoonlijke karakter van dit boek. Bevat naast pasfoto's van de geinterviewden, een tijdlijn en geraadpleegde literatuur. De eerste twee delen zijn opgebouwd uit een historisch en thematisch gedeelte en werken naar het laatste deel toe: de slagschaduwen in de samenleving van vandaag. De auteur hoopt met dit mooi geschreven en vormgegeven document niet alleen zelf een inhoudelijke bijdrage te leveren aan een actueel debat, maar nodigt de lezer uit dit ook te doen.

Nederlands - 1e druk

ISBN: 9789460221361

Order here:

Slagschaduw - (NL)

bottom of page